Forskere: Bilister der ikke har drukket vand, kan være ligeså farlige som alkoholpåvirkede

Det kan være, at læresætningen om at man ikke skal drikke og køre bil, skal laves om. Hvertfald så længe, der er tale om vand. 

Forskere ved Loughborough University har undersøgt, hvilken indvirkning det kan have på ens bilkørsel, hvis man ikke har drukket vand, og resultaterne tyder på, at det kan være ligeså farligt som at køre bil med alkohol i blodet, skriver Metro.

Bilisterne lavede dobbelt så mange fejl, som normalt, når de kun havde drukket 2.5 cl vand i timen, skriver forskerne i undersøgelsens konklusion, der er offentliggjort i det videnskalbelige tidsskrift Physiology and Behaviour.

Læs også: Øjenkontakt med din hund udløser kærlighedshormoner. 

- For at sætte resultatet i perspektiv, så var mængden af fejl på niveau med folk, der havde en promille på 0.08, der er den højest tilladte i Storbritannien, siger professor Ron Maughan, der er professor i ernæring ved Loughborough University ifølge Metro.

- Vi er allesammen bevidste om, hvor meget alkohol indvirker på vores køreegenskaber, men vi tænker sjældent over, hvordan andre ting, kan indvirke på kørslen, og slet ikke på dehydrerings indvirkning, siger Ron Maughan.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip