Forskere fløjet væk fra sulten isbjørn på Svalbard

To russiske forskere blev hentet med helikopter, fordi en sulten isbjørn opholdt sig tæt på deres lejr ved Van Mijenfjorden på Svalbard.

Isbjørnen, der spiste et rensdyrkadaver, befandt sig 200 meter fra forskerne.

Grupper fra miljøværn og politi rykkede ud til stedet med helikopter og fik fløjet de russiske forskere tilbage til Barentsburg.

- I tilfælde, hvor det er mennesker, der driver aktiviteter ude i felten, er det menneskene og ikke bjørnene, der må trække sig i henhold til Svalbardmiljøloven, siger en lokal leder, Odd Olsen Ingerø.

I 2011 blev en britisk skolegruppe angrebet af en isbjørn på Svalbard. En britisk høring fastslår i en ny rapport onsdag, at gruppen var dårligt udstyret og begik flere alvorlige fejl.

En 17-årig elev blev dræbt ved angrebet, og fire personer blev såret. En retshøring om tragedien er i gang i London i denne uge. Gruppen manglede blandt andet nødlys, og den havde forsømt at indsætte en "isbjørnevagt" i lejren.

Tre personer har mistet livet ved isbjørneangreb på Svalbard, siden dyrene blev totalfredet i 1973.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip