Forskere: Sådan undgår du at få myggestik

Sommeraftener er lig med irriterende myg, der suger løs af dit blod og efterlader dig som en rødplettet og klynkende person, der konstant klør sig upassende steder. Også selvom du har smurt dig ind i diverse myggebalsammer og har særlige myggelys på havebordet.

Men nu har en flok svenske forskere tilsyneladende løsningen på problemet med de små summende blodtørstige bæster: Sørg for at have en kylling ved din side. Det fremgår af en artikel i Malaria Journal ifølge den engelske avis Metro.

Læs også: Michaels hjemmelavede sneglefælde koster under en krone at lave - udrydder bæsterne på lyntid

Det lyder utroligt, men ikke desto mindre skulle en kylling betyde færre myggestik, fordi de stikkende dyr skulle være væmmes ved lugten af forskellige dyrearter herunder kyllinger.

- Vi var overraskede over, at malaria-myg frastødes af den lugt, som kyllinger udsender, siger professor Rickard Ignell fra det svenske landbrugsuniversitet til Malaria Journal.

Læs også: Sådan redder du din mobil, hvis den falder i vandet 

Forskerne har arbejdet i Etiopien for at teste, hvilken slags blod myg lever af, og det viste sig at menneskeblod er i meget højere kurs end dyreblod hos myg.

Hvis man synes, det er for upraktisk at rende med en kylling til alle grillaftener sommeren igen, så viser forskernes undersøgelser, at myggefælder med kyllingefjer også er effektivt. 

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip