Forskning: Mobning er mere skadeligt for et barn end svigt fra forældre

Et nyt studie viser, at konsekvenserne for et barn der er blevet mobbet er mere vidtrækkende senere i livet, end hvis barnet er vokset op med omsorgssvigt fra forældrene.

Det er forskere fra University Warwick, der står bag undersøgelsen, der er blevet offentliggjort i det anerkendte tidsskrift The Lancet Psychiatry.

Læs også: Børneundersøgelse: Unge piger plages af nervøs hverdag

Det er tidligere blevet kortlagt. at der er store konsekvenser senere i livet for børn, der bliver udsat for omsorgssvigt, og forskerne ville se, om der var en sammenhæng mellem psykiske problemer senere i livet som en konsekvens af mobning og omsorgssvigt fra forældre. 

Flere end 5000 personer var en del af undersøgelsen, der konkluderede, at mobning i børne- og ungdomstiden kan have en seriøs indvirkning på den psykiske sundhed senere i livet. 

- Af psykiske problemer så vi på angst, depression og selvmordsrisiko, og vores resultat viste, at det at blive mobbet var en større risiko for det mentale helbred end for de børn, der havde været udsat for omsorgssvigt fra forældrene. En kombination af mobning og omsorgssvigt hævede risikoen for psykiske problemer gav en forhøjet risiko for angst og depression i alle de undersøgte grupper, siger forskningsleder Dieter Wolke, ifølge Science Daily.

Læs også: Politiet advarer mod mobbe-app, der opfordrer unge til at begå selvmord

Ikke overraskende var der flest forsøgspersoner, der havde været udsat for mobning i skolen end omsorgssvigt fra forældrene, og netop det faktum gør, at mobning er noget, der skal tages særdeles seriøst.

- Det at blive mobbet er ikke en harmløs periode i livet eller en uundgåelig del af det at vokse op. Det har seriøse og vidtrækkende konsekvenser. Derfor er det uhyre vigtigt, at skoler, sundhedsvæsen og andre myndigheder arbejder sammen for at bekæmpe mobning og konsekvenserne af det, siger Dieter Wolke, ifølge Science Daily. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip