Forskning: Rygere er mere dovne

Der er måske mange rygere, der vil mene, at en smøg eller ti er med til at øge deres effektivitet i løbet af en dag. Men nu tyder en ny undersøgelse på, at rygning faktisk kan være med til at sænke tempoet.

Undersøgelsen viser, at rygere simpelthen bevæger sig mindre i løbet af en dag, og at de er mere trætte end ikke-rygere.

Renée Toft Simonsen: Derfor skal vi have lov til at ryge på jobbet. Se hendes klumme på Femina.dk

Fulgt dagen lang i en lille uge

Det er en gruppe brasilianske forskere fra State University of Londrina, der er nået frem til disse resultater, idet de har fulgt 50 ikke-rygere og 60 rygere og bl.a. udstyret dem med en skridttæller 12 timer om dagen i seks dage.

- Ifølge vores viden så er dette den første undersøgelse, der objektivt har målt og påvist et lavere niveau af fysisk aktivitet i det daglige liv hos voksne rygere og sammenlignet det med ikke-rygere, siger den ledende forsker Karina Furlanetto til Dailymail.co.uk.

Se fem veje til et rygestop med succes på Femina.dk

Ud over at rygerne gik mindre hver dag end den anden gruppe deltagere, så havde de også – måske ikke overraskende – nedsat lungefunktion. Dette angiver forskerne som en af grundene til, at deres aktivitetsniveau er lavere end den anden gruppes.

Dårligere mentalt helbred

Alle deltagerne blev også bedt om at lave en vurdering af deres mentale tilstand. Her viste rygergruppen sig at være langt mere tilbøjelige til at have depressive symptomer, føle sig mere angst og være mere trætte.
Ligeledes rapporterede rygerne, at de havde langt mindre motivation for at lægge deres livsstil om til det sundere end de restende deltagere. 

af Lisbeth Madsen, Newsdesk Aller Media

 

Dagens Gossip