Forsvarer i Solhave-sag: Bestikkelses-anklage er opspind

Niels Fjeldberg, der er forsvarer for en af de tiltalte i Solhave-sagen, undrer sig over, at han ikke tidligere har fået at vide, at der er mistanke om, at betjente har modtaget gaver fra institutionen.

Nordjyske Stiftstidende skriver onsdag, at Den Uafhængige Politimyndighed i Aarhus undersøger anklager mod betjente, som er tilknyttet Nordjyllands Politi.

- At der skulle have været tale om bestikkelse, er nye oplysninger, som det undrer mig, at vi ikke skulle have fået, siger forsvareren og tilføjer, at han desuden gerne vil vide, hvor avisen har fået oplysningerne fra.

Flere betjente skulle blandt andet have modtaget gaver ved juletid. Ifølge Nordjyske Stiftstidende skulle tætte bånd mellem politiet og institutionen have gjort det svært for de unge at trænge igennem med deres anklager om vold på institutionen.

Men det er ikke en mistanke, som Niels Fjeldberg mener har hold i virkeligheden.

- Jeg mener, det er opspind. Det er opfundet til lejligheden efter min opfattelse, noget, der er sat i værk, fordi man savner en fornuftig forklaring på, hvorfor unge skulle være blevet mishandlet gennem en længere årrække, uden at der foreligger en politianmeldelse, siger han.

Der har været gennemført omkring 40 retsmøder i sagen om Solhaven i Farsø, hvor forstanderen og en række medarbejdere er tiltalt for grov vold, mishandling og ulovlig tvang overfor beboerne. Overgrebene skulle have fundet sted mellem 2005 og 2011.

Niels Fjeldberg vil ikke komme ind på, hvem han mener, der skulle have fundet på anklagerne.

- Det kan jeg jo ikke vide, før jeg har fået oplysninger om, hvem der har iværksat efterforskningen, og hvem der har lækket oplysningerne, siger han.

Forsvareren har nu bedt sagens anklagere om en redegørelse for, hvem der har anmeldt betjentene, hvem der har taget initiativ til efterforskningen og hvilke oplysninger, der er kommet frem.

Yderligere 13 retsdage venter, før der efter planen skal afsiges dom sidst i november.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip