Forsvarer for mistænkt i Hedegaard-sag: Jeg er utryg

Der er ikke grund til at have for stor tiltro til de tyrkiske myndigheder i sagen om løsladelsen af forfatteren Lars Hedegaards formodede attentatmand "BH".

Det siger Thorkild Høyer, der er advokat for "BH", som desuden er utryg på sin klients vegne, da han ikke har hørt fra ham. Det skriver tv2.dk.

Det tyrkiske udenrigsministerium har onsdag aften lagt en officiel udtalelse på ministeriets hjemmeside, hvor man forklarer, at løsladelsen af "BH" skete via en tyrkisk domstol imod myndighedernes vilje.

- Jeg ville nok bede om at få dokumentation for de oplysninger. Jeg har ikke set noget dokumentation. Jeg ved heller ikke, om han faktisk er en fri mand. Jeg fik oplyst via hans familie i Danmark, at han ville kontakte mig, men det har jeg ikke gjort, siger han til tv2.dk.

- Jeg ved ikke, hvor han er, eller om han er anbragt i et tredje og hemmeligt fængsel. Jeg er utryg ved situationen på hans vegne, siger han.

Ifølge den officielle tyrkiske forklaring blev "BH" løsladt efter en appel fra hans tyrkiske advokat, men det undrer Thorkild Høyer. Ifølge ham bad "BH" om appellen blev frafaldet, da den stod i vejen for udleveringen til Danmark.

Thorkild Høyer har ikke haft kontakt til hverken den tyrkiske advokat eller "BH's" familie i Danmark.

"BH" blev løsladt fra et tyrkisk fængsel på samme tidspunkt, som der skete en fangeudveksling mellem Tyrkiet og Islamisk Stat, og det har fået flere til at spekulere i, om der skulle være en sammenhæng.

Thorkild Høyer tvivler på, at det skulle have noget på sig, da der ifølge hans vurdering ikke er nogen oplysninger, der peger i den retning.

Attentatforsøget mod Lars Hedegaard skete 5. februar sidste år ude foran forfatterens hjem på Frederiksberg i København. "BH" blev siden tilbageholdt og anholdt i Tyrkiet i slutningen af april i år. Danmark har siden krævet en udlevering af ham.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip