Forsvarer om langstrakte sager: Reglerne er fine

Der er ikke behov for nye regler til at forhindre langstrakte sager.

Det mener Henrik Stagetorn, formand i Landsforeningen af Forsvarsadvokater, som reaktion på, at Venstres Karsten Lauritzen foreslår, at retten skal have mulighed for at udskifte en travl advokat, hvis vedkommende er skyld i, at en ankesag trækker ud.

Diskussionen er opstået efter, at den terrormistænkte Omar El-Hussein blev løsladt fra fængslet kun 14 dage inden skyderierne i København, da hans ankesag havde så lange udsigter, at den ville overstige hans egentlige fængselsstraf på to år.

- De nuværende regler er fuldt tilstrækkelige til at imødegå den situation, at en sag bliver forsinket som følge af en travl forsvarer, siger Henrik Stagetorn til Ritzau.

- Hvis en forsvarer er skyld i en forsinkelse på mere end tre måneder, vil den pågældende forsvarer kunne risikere at blive afsat. Det er nogle regler, der også i vidt omfang anvendes af retten, siger han.

Den holdning er helt på linje med Den Danske Dommerforening, siger formand Mikael Sjöberg til Ritzau.

- Det er almindelig praksis i dag, at vi afbeskikker forsvarer, hvis der går mere end to-tre måneder. Det er kendt stof, siger han.

- Alle har ret til at vælge forsvarer efter eget valg. Det er et fundamentalt dansk retsprincip, at man selv kan vælge sin forsvarer, og med sin udmelding kommer Karsten Lauritzen på kant med internationale konventioner, siger Mikael Sjöberg.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip