Forsvarer: Svært for sex-anklaget dansker i New York

På Manhattan i New York går den 22-årige danske pædagogstuderende Malthe Thomsen rundt med en fodlænke og en grusom anklage hængende over hovedet.

27. juni blev han anholdt og sigtet for 15 tilfælde af krænkelser af fire-fem årige børn i den børnehave, hvor han var i praktik.

Han blev indsat i den berygtede arrest på Riker's Island, hvor han sad i to uger, før han blev løsladt mod en kaution på 2,2 millioner kroner.

Betingelserne for løsladelsen var, at han går med en fodlænke, at han bliver på Manhattan, og at han ikke kommer nærmere end 60 meter på skoler og legepladser.

Sidstnævnte betingelse gjorde det nærmest umuligt for den unge dansker at bevæge sig rundt i byen, og ved et retsmøde for omkring tre uger siden, lykkedes det hans forsvarer at få en dommer til at nedsætte afstanden til seks meter.

Selv om han altså kan bevæge sig mere frit på Manhattan, er det stadig en utrolig hård situation for ham.

- Han er en meget stærk person, men han har det psykisk svært i øjeblikket. Hans uddannelse, ja hele hans liv er jo sat på pause, siger hans forsvarer Jane Fisher-Byrialsen til Ritzau.

Men der er et lys i mørket for danskeren, der har oplevet sympati og støtte fra venner og bekendte.

- Han er meget taknemmelig for den støtte, han får fra alle sider, understreger Jane Fisher-Byrialsen.

Torsdag er der et ny retsmøde i sagen og i den forbindelse har hans venner og bekendte indkaldt til en demonstration foran den amerikanske ambassade i København torsdag klokken 17 i protest over behandlingen af Malthe Thomsen.

- Vi håber at se så mange venner, familie, pædagoger, pædagogstuderende og alle andre som skulle have lyst til at vise deres støtte til Malthe og hans familie, skriver arrangørerne på nettet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip