Forsvarere kræver anklager i stor banksag afsat

På den første dag i den store banksag om kursmanipulation og mandatsvig i Hjørring er to af forsvarerne gået til angreb på Bagmandspolitiet.

Advokat Arvid Andersen og advokat Andro Vrlic har onsdag krævet, at retten kender den ene af de to anklagere inhabil. Påstanden er rettet mod anklagerfuldmægtig Ane Kallmayer Bach.

Retten har dog afvist advokaterne.

Indvendingen mod Ane Kallmayer Bachs habilitet går på, at hun tidligere har arbejdet som privatansat advokat for kuratoren i EBH Fondens konkursbo. Nogle af de tiltalte i sagen har netop tilknytning til EBH Fonden og EBH Bank.

Advokat Andro Vrlic har straks kæret rettens afgørelse til Vestre Landsret, oplyser han.

Angrebet er sat ind på den første af cirka 40 retsdage i den særdeles omfattende sag. Og Ane Kallmayer Bachs kollega er da også kritisk.

- Det er stærkt irriterende, at sådan en sag bliver rejst på dette tidspunkt i processen, siger specialanklager Jørn Thostrup ifølge nordjyske.dk.

De otte mænd fra EBH Bank, Morsø Sparekasse og Sparekassen Kronjylland er anklaget for kursmanipulation og for mandatsvig og bedrageri.

Påstanden er, at kursen på Keops Ejendomsobligationer og på aktier i Vestjysk Bank i 2008 blev pumpet op på et kunstigt højt niveau. Udbyttet ved manøvrerne løb op i 6,9 millioner kroner.

Desuden blev der begået bedrageri og mandatsvig mod EBH Fonden, Morsø Sparekasse Fonden og mod Icarus Invest A/S for i alt 10,5 millioner, hævdes det i anklageskriftet.

Flere af de anklagede udgør angiveligt det såkaldte direktørnetværk. Blandt de tiltalte er den tidligere chef for EBH Bank, Finn Strier Poulsen, den tidligere direktør i Morsø Sparekasse Jørgen Balch Christensen samt ekschef i Sparekassen Kronjylland, Ove Knudsen.

Samtlige otte i sagen nægter sig skyldige. Dommen ventes næste sommer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip