Forurettet om slag fra Yahya: Stod med hænder i lommen

En ung mand forklarer mandag formiddag ved Retten i Aarhus, at den 19-årige digter Yahya Hassan 15. februar sidste år pludselig og uden varsel gik til angreb på ham.

Det påståede overfald skete foran grillbaren Ali Baba i Vestergade omkring klokken 02 om natten, efter at den unge mand havde henvendt sig til Yahya Hassan.

- Jeg taler til ham stille og roligt og spørger ham, om det virkelig er det værd at tjene penge på at skrive på den måde om sin familie og om religion, siger vidnet i retten med henvisning til Yahya Hassans kontroversielle digtsamling.

Ifølge vidnet kunne Hassan ikke svare.

- Jeg snakkede stille og roligt med hænderne i lommen. Pludselig slår han ud efter mig med knyttet hånd. Han rammer mig i ansigtet. Han slog to gange. Han slår med begge hænder. Den ene rammer mig i øjet, den anden i næsen, siger NI (navn skjult, red.).

Omvendt forklarer Yahya Hassan, at manden, som han kender i forvejen, fremstod meget truende.

Ifølge Hassan stod NI på et tidspunkt så tæt på, at digteren fik nikket små skaller.

- Han sagde, at han ville kneppe min søster. Han var meget truende og knyttede sine hænder nede langs siden, siger Yahya Hassan.

Pludselig bevægede NI sig meget hurtigt, forklarer digteren, og det fik Hassan til at trække sin arm op foran ansigtet for at beskytte sig mod de slag, han troede, ville komme.

Hassan erkender, at hans arm ramte NI, men afviser, at der var tale om et slag.

Yahya Hassan blev landskendt i efteråret 2013, da han udgav sin digtsamling "Yahya Hassan", som blandt andet rettede kritik mod indvandrermiljøet.

Når Yahya Hassan har optrådt ved digtoplæsninger, har det været under massiv politibeskyttelse på grund af frygt for voldelige overfald på digteren.

Netop sådan et overfald fandt sted i november 2013. Dog ikke i forbindelse med en oplæsning, men på Københavns Hovedbanegård.

Overfaldsmanden viste sig at være en ung mand, der tidligere er dømt for at planlægge terror. Han blev efterfølgende idømt fem måneders fængsel for overfaldet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip