Foruroligende video deler vandene: Baby overladt til sig selv i pool, mens hun gisper efter luft

Der er stor forskel på, hvordan forældre introducerer deres børn til vand. Skal det foregår med redningsvest og livreddere ved siden af, eller skal barnet bare smides i vandet og gøre sine egne erfaringer?

Netop nu går en video nettet rundt og skaber voldsom debat om, hvordan forældre skal tackle deres børns første svømmeture. Det skriver Daily Mail.

Læs også: Her er den store fare, som gemmer sig på alt for mange børneværelser

I videoen ses det, hvordan en seks måneder gammel baby vælter ned i en pool, mens hendes forældre ser på. Den lille pige ryger helt ned under vandet og kæmper for at klare sig og få hovedet op. Hun spræller med arme og ben.

Til sidst lykkes det pigen at vende sig rundt og flyde på ryggen, men hun hiver efter vejret og græder.

Ikke en eneste gang griber forældrene ind. Til gengæld kommer de med opmuntrende og rosende kommentarer. Efter den lille pige har ligget et vandet i et stykke tid, tager moren hende op i sine arme.

Læs også: Kan du spotte 11 alvorlige farer for barnet på billedet?

Videoen, som kan ses nederst på siden, er endt på Facebook, hvor den er blevet set og delt et hav af gange. Forældrenes kontroversielle svømmemetode har delt vandene. Nogle mener, at det er fuldstændig uansvarligt og hjerteskærende at behandle en baby sådan, mens andre synes, det er den eneste fornuftige måde at lære sit barn om vand på.

- Jeg synes, det er frygteligt. Den baby skulle have følt, at dens forældre ville hjælpe og give omsorg. Og ikke bare lade hende lide på denne måde. Det var åbentlyst stressende for babyen, skriver Mark Stephenson i en kommentar til klippet på Facebook.

Anderledes positiv er Facebookbrugeren, Erin Gooch, som roser forældrene for deres mod, som andre forældre kunne lære af:

- Hvis den baby nogensinde falder i vandet igen, vil hun være i stand til at redde sig selv længe nok til, at nogen kommer og hjælper hende. En meget større skam er alle de børn, der aldrig lærer disse færdigheder og drukner i pools og andre steder.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip