Fotograf: Raketter rammer russisk ambassade i Syrien

To raketter har tirsdag ramt Ruslands ambassade i Damaskus, hvilket skabte panik, da flere hundrede var samlet for at udtrykke deres støtte til de russiske luftangreb i Syrien.

Det siger en fotograf fra det franske nyhedsbureau AFP.

Ifølge fotografen, som var til stede, da hændelsen fandt sted, samledes omkring 300 for at vise støtte til Ruslands indblanding i den syriske borgerkrig.

Raketterne ramte ambassaden i den syriske hovedstads Mazraa-kvarter.

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau AP er der tale om to granater, skriver norske NTB.

Det medførte stor panik, og det står ikke umiddelbart klart, hvorvidt hændelsen har kostet menneskeliv eller medført sårede.

Det står heller ikke klart endnu, hvor raketterne eller granaterne stammer fra, ligesom ingen endnu har taget skylden for angrebet.

Oprørere fra forstæder til Damaskus har tidligere angrebet den russiske ambassade i byen. I maj blev en person dræbt, og i april blev tre såret i angreb mod ambassaden.

Hændelsen finder sted knap to uger efter, at Rusland iværksatte luftangreb mod oprørsgrupper og Islamisk Stat med henblik på at støtte den syriske præsident, Bashar al-Assad.

Et vidne til tirsdagens hændelse siger, at begge granater så ud til at lande i en park tæt på ambassadens område. Et andet vidne siger, at en af granaterne landede inden for ambassadens område, men ramte ikke selve bygningen.

Russiske Interfax skriver, at to raketter landede på ambassadens område. Nyhedsbureauet citerer en diplomat ved ambassaden for, at der ikke er nogen sårede fra ambassaden.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip