Frank Jensen vil skabe 13.800 nye job frem mod 2017

To dage før kommunalvalget sætter Københavns overborgmester Frank Jensen (S) nu tal på sine ambitioner for Københavns investeringer i næste valgperiode.

Kommunen skal ifølge Frank Jensen investere 11,5 milliarder kroner i blandt andet skoler, metro, bedre cykelstier, havnebade, parker og daginstitutioner. Det skal skabe 13.800 private arbejdspladser i de virksomheder, der skal bygge for kommunen.

Det fremgår af beskæftigelsesudspillet "Flere job i København", som bliver offentliggjort søndag.

Frank Jensen oplyser i forbindelse med lanceringen af sin nye plan i en pressemeddelelse, at Københavns Kommune de seneste fire år har investeret 12,8 milliarder kroner i blandt andet skoler, metro, idrætsanlæg, cykelstier og almene boliger.

Her blev der ifølge overborgmesteren skabt 15.400 job.

Med udspillet vil Frank Jensen fortsætte med indsatsen, da mange af hovedstadens borgere fortsat står uden job.

- På trods af indsatsen for at skabe flere arbejdspladser og få flere i uddannelse, må vi konstatere, at alt for mange københavnere fortsat står uden arbejde og uddannelse, hedder det i udspillet.

Men ifølge Enhedslistens spidskandidat Morten Kabell er der intet nyt i Frank Jensens udspil. Ifølge DR blev investeringerne nemlig allerede præsenteret i september i budgettet for næste år.

- Der er jo ikke noget nyt i det her, det er i bund og grund bare budgettet for 2014, som Frank Jensen er ude med, siger Morten Kabell til DR.

Samme melding kommer fra Carl Christian Ebbesen, der er gruppeformand for Dansk Folkeparti.

- Det jo bare gammel vin på nye flasker, det kan vi ikke bruge til noget. Vi er nødt til at være mere ambitiøse, hvis vi skal komme arbejdsløsheden til livs i København, siger han til DR.

Ud over investeringer i skoler lægger udspillet blandt andet op til, at det skal være lettere for erhvervsdrivende at parkere i København.

Samtidig skal kommunens udbud i forbindelse med de årlige indkøb for 10 milliarder kroner gøres mere tilgængelige, så mindre lokale håndværkere og handelsdrivende får bedre muligheder for at byde ind på opgaverne.

- Selvom København har klaret sig bedre gennem krisen end det øvrige Danmark, har vi stadig højere arbejdsløshed i København. Derfor er der også de kommende år brug for flere offentlige investeringer og en aktiv vækst- og erhvervspolitik, hedder det i udspillet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip