Frankrig afslutter oprydning efter Germanwings-styrt

Alle vragrester fra det Germanwings-fly, som styrtede ned i Alperne 24. marts med 150 døde til følge, er samlet op og fjernet fra området, bekræfter en talsmand for fransk militærpoliti til nyhedsbureauet dpa.

Redningsarbejdere har opsamlet 42 ton materiale, og andre hold har nu indledt arbejdet med at rense området for de giftstoffer, som flyet har efterladt.

Der var fire ton brændstof og 95 liter olie på flyet, da andenpiloten Andreas Lubitz - ifølge anklagerens udlægning - styrede det store passagerfly direkte i døden.

De tyske efterforskere er fortsat i gang med at afklare motivet for, at Lubitz bevidst låste døren til cockpittet, og satte flyet på skæbnekurs.

Den tyske anklagemyndighed har tidligere fortalt, at Andrea Lubitz for flere år siden blev diagnosticeret som selvmordstruet, men at han siden havde fremstået stabil.

Læger havde for nylig vurderet, at der ikke var tegn på, at Lubitz ønskede at skade sig selv eller andre.

Han var i behandling hos neurologer og psykiatere, som havde sygemeldt andenpiloten flere gange. Der er blandt andet fundet en sygemelding for 24. marts, den dag flyet styrtede ned.

I starten af april meddelte franske myndigheder, at man havde afsluttet arbejdet med at finkæmme området for kropsdele.

150 forskellige dna-profiler er fundet ved stedet, hvor Germanwings-flyet styrtede, lød det 3. marts fra Brice Robin, der leder efterforskningen.

Antallet af dna-profiler stemmer overens med antallet af mennesker om bord på flyet.

I takt med at dna-profilerne stemmer overens med et offer, bliver de pårørende underrettet med det samme.

De mange menneskers dna er blevet registreret, efter at redningsarbejdere har bjærget i alt 2854 kropsdele.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip