Frankrig øger ebolaberedskabet blandt skibspassagerer

Frankrig meddeler fredag, at ebolaberedskabet vil blive trappet op ved at tage temperaturen på passagerer om bord på fartøjer, der kommer fra lande, der er ramt af den dødbringende virus. Det sker samtidig med, at noget lignende er gennemført i flere lufthavne.

- Yderligere foranstaltninger vil blive iværksat ved ankomst til havne for skibe, der er afsejlet fra et land, hvor der har været en ebolaepidemi for mindre end tre uger siden, siger den franske sundhedsminister Marisol Touraine.

Sygdommen, der har hærget i Guinea, Liberia og Sierra Leone og dræbt knap 4900 personer, har en inkubationsperiode på tre uger.

- Fartøjerne vil blive tjekket, hvilket betyder, at personer, som ønsker at gå fra borde, søfolk eller passagerer, vil få taget deres temperatur, siger Touraine.

Frankrig har indtil videre været forskånet fra ebola, men det frygtes, at den smitsomme blødningsfeber vil sprede sig videre end Vestafrika, hvor den har kostet knap 4900 mennesker livet.

Flere tilfælde behandles i USA, hvor en mand fra Liberia er død af de smitsomme virus. To sygeplejersker, der blev smittet af manden, er i denne uge blevet erklæret fri for ebolavirus.

Ifølge de franske sundhedsmyndigheder er der konstateret 480 mistænkte tilfælde af sygdommen siden juni. Alle har været falsk alarm.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip