Frankrig: Russisk konvoj kan være skjult intervention

Den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, siger tirsdag, at en russisk konvoj med 280 lastbiler på vej til Ukraine kan være et forsøg på at sikre en permanent tilstedeværelse i landet.

- Vi må være ekstremt forsigtige, fordi dette kan være et dække for russerne til at installere sig nær Lugansk og Donetsk, siger han til en fransk radiostation.

- Denne konvoj er kun mulig, kun berettiget, hvis Røde Kors giver tilladelse til det, fastslår ministeren.

Ifølge en talsmand for Ruslands præsident, Vladimir Putin, er de ukrainske myndigheder informeret om aktionen, der ifølge Rusland skal sikre nødhjælp til nødstedte borgere i det østlige Ukraine.

- Det hele er blevet aftalt med Ukraine, siger talsmanden Dmitrij Peskov ifølge Reuters til en lokal radiostation.

Mandag advarede USA Rusland mod at blande sig i Ukraine uden tilladelse fra regeringen i Kijev. Ifølge amerikanerne ville det være "uacceptabelt" og et brud på international lov.

Det russiske nyhedsbureau Itar-Tass skriver, at den humanitære hjælp hovedsageligt består af mad. Angiveligt er der tale om korn, sukker og mad til spædbørn.

Derudover er lastbilerne pakket med medicin, lægeudstyr, 69 transportable generatorer til strøm og 12.000 soveposer.

Røde Kors understregede mandag, at organisationen er klar til at støtte en humanitær mission i Østukraine, men det kræver, at alle parter indgår en aftale og garanterer for sikkerheden.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip