Frankrig rystet efter overfald på roma-teenager

Et brutalt overfald på en Roma-teenager, der nu svæver mellem liv og død, har rystet Frankrig, og præsident François Hollande taler om en "ubeskrivelig forbrydelse."

Det 16-årige offer blev trukket ind i en kælder i en by nord for Paris, hvor over en halv snes mænd slog løs på ham og efterlod ham bevidstløs i en indkøbsvogn fra et supermarked.

Teenageren blev beskyldt for at have begået røverier.

Overfaldet skete søndag og skabte overskrifter mandag, da gerningsmændene blev fordømt i offentligheden og af politikere og menneskerettighedsgrupper.

I en erklæring fra præsident Hollande hedder det, at "alt må sættes ind for at finde de skyldige bag dette angreb."

Teenageren, der ligger i koma, boede med sin familie og andre romaer i en forladt slumejendom. Han blev beskyldt for at være brudt ind i en lejlighed få timer før han blev angrebet.

- En gruppe bestående af adskillige mænd kom og ledte efter ham og førte ham væk med magt, siger en anonym kilde i politiet, der tilføjer, at teenageren derefter blev brutalt gennempryglet i en kælder.

- Over et dusin personer deltog i overfaldet, siger en anden politikilde.

Politiet blev alarmeret af drengens mor, som meldte sin søn kidnappet.

Michel Fourcade, som er borgmester i Pierrefitte-sur-Seine, siger, at drengen er blevet afhørt flere gange af myndighederne i forbindelse med en række røverier i boligblokkene, hvor gerningsmændene bor.

Dette havde skabt vrede mod romaerne og deres illegale boliger i udkanten af byen.

Sagen føjer sig til en ophedet debat om romaerne, der ofte bliver beskyldt for småkriminalitet i Frankrig.

Mange af Frankrigs 20.000 romaer lever i ekstrem fattigdom i interimistiske boliger, hvor de ofte ikke engang har vand, skriver Amnesty International i en nylig rapport.

De franske myndigheder praktiserer en omstridt politik med at bortvise romaer fra deres lejre eller boliger og betaler dem i mange tilfælde for at vende tilbage til Rumænien eller Bulgarien.

Det vakte internationalt røre, da en 15-årig roma-pige sidste år blev hentet af politiet i Frankrig under en skoleudflugt og deporteret til Kosovo med sin familie. Da Hollande efterfølgende tilbød pigen og hendes familie positiv særbehandling blev han voldsomt kritiseret fra mange sider.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip