Frankrigs tidligere førstedame overvejer at afsløre alt

Den franske præsident, François Hollandes, tidligere samlever Valerie Trierweiler går med tanker om at skrive en bog om sin tid i Elysée-palæet.

- Jeg har ikke udelukket at skrive om min tid med Hollande, siger Trierweiler i et interview, der formentlig har fået alarmklokkerne til at ringe hos præsidenten og hans presserådgivere.

Hollande proklamerede for nylig bruddet med Trierweiler, efter at hans affære med en kendt fransk skuespiller havde ryddet forsider i både den franske og den internationale presse.

Den 48-årige Trierweiler har gjort karriere som journalist og mødte Hollande, da hun var politisk reporter for magasinet Paris Match. Hun har dermed gode forudsætninger for at beskrive præsidentens første tid som statsoverhoved.

I interviews med Paris Match og weekend-magasinet Le Parisien siger Trierweiler, at hun blev stærkt overrasket over afsløringerne om, at den 59-årige Hollande havde en affære med den 41-årige skuespiller Julie Gayet.

- Jeg hørte rygter, men man kan høre rygter om alle. Jeg hørte sommetider rygter om mig selv, og jeg tillagde det ingen betydning. Da jeg fandt ud af det, var det som om, at jeg var styrtet ned fra en skyskraber, siger hun.

Trierweiler var indlagt på et hospital i en uge, efter at magasinet Closer offentliggjorde affæren.

Hollandes meddelelse om sit brud med Trierweiler var en sætning med i alt 18 ord, hvor han hverken gav udtryk for beklagelse eller anger over det afsluttede forhold til en kvinde, som han i 2010 kaldte "mit livs kærlighed."

- Det var næsten et ord for hver måned, vi var sammen siden præsidentvalget, siger Trierweiler, som insisterer på, at hun er på god fod med Hollande trods den abrupte afslutning på deres liv sammen.

Hun siger, at hun er "mere skuffet end såret.

- Der skal to mennesker til en forelskelse, mens der kun skal et menneske til at foretage et brud, siger Valerie Trierweiler.

Hun har officielt været sammen med Hollande, siden denne i 2007 forlod moren til sine fire børn, den tidligere socialistiske præsidentkandidat Ségolène Royal.

Trierweiler beskriver hele miljøet omkring præsidentposten som "en verden, hvor forræderi betaler sig." Hun siger, at hendes forhold til Hollande nok ville have varet ved, hvis han ikke var blevet valgt.

- Vi reagerede ikke på magten på samme måde. Noget gik i stykker. Jeg ville have foretrukket en normal tilværelse. Vi ville måske have været sammen endnu, siger hun.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip