Fransk bilgigant køber majoritet i dansk værkstedsportal

Den franske bilgigant PSA, der blandt andet står bag mærker som Peugoet og Citroën, investerer nu et millionbeløb i danske Autobutler, som formidler værkstedsreparationer over nettet.

Med investeringen bliver PSA hovedejer af selskabet, men Autobutler fortsætter som en selvstændig og uvildig markedsplads, lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi har gennem de sidste seks år opbygget stor viden om bilejernes digitale adfærd på vores fire markeder og formået at flytte værkstedsreparationer til nettet, udtaler Christian Legêne, administrerende direktør og medstifter af Autobutler, i pressemeddelelsen.

- Når vi vælger at gå sammen med PSA, skyldes det først og fremmest muligheden for synergier og for at kunne sætte turbo på væksten uden for Danmark.

Ifølge Autobutler er målet at blive Europas største værkstedsportal, og med investeringen er virksomheden et skridt nærmere målstregen.

Autobutler har hidtil rejst omkring 75 millioner kroner fra en række investorer og internationale fonde, men med den nye investering bliver PSA majoritetsejer af selskabet.

Autobutler bevarer hovedsædet i Danmark under ledelse af de to stiftere, Christian Legêne og Peter Michael Oxholm Zigler. Planen er nu at skrue op for aktiviteterne i de øvrige lande.

Autobutler blev etableret for seks år siden og har siden udvidet forretningen til Sverige, Tyskland og Storbritannien. 300.000 bilejere er registreret hos Autobutler.

/ritzau/

 

Dagens Gossip