Fransk flåde indleder jagt på flys sorte bokse om få dage

admin

425 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

Inden for få dage vil efterforskere indlede en søgning på dybt vand efter det forulykkede Egyptair-fly og dets såkaldte sorte bokse i Middelhavet.

Det oplyste det franske sikkerhedsorgan for luftfart (BEA) torsdag.

- En dybtvandseftersøgning vil begynde i de kommende dage, når den franske flådes overvågningsfartøj "La Place" ankommer til ulykkesområdet, oplyser BEA, der samarbejder med egyptiske myndigheder om at finde flyet - og ikke mindst årsagen til styrtet 19. maj.

Alle 66 personer om bord på passagerflyet blev dræbt, da det styrtede ned på vej fra Paris til Kairo. Flyets sorte bokse ventes at kunne gøre efterforskerne klogere på årsagen, men indtil videre er der intet spor efter dem.

Dog skrev den statslige egyptiske avis Al-Ahram torsdag, at flyproducenten Airbus skulle have opfanget signaler fra en af flyets tre såkaldte nødpejlesendere i det område, hvor flyet menes at være styrtet i havet.

"La Place" forlod torsdag den franske middelhavsø Korsika med to efterforskere fra BEA om bord. Fartøjet er udstyret med tre undervandsdetektorer, som kan opfange signaler fra de sorte bokse, hvis de stadig udsender nogen.

Der er op til tre kilometer dybt i det område af Middelhavet, hvor eftersøgningen skal finde sted.

Sorte bokse udsender normalt kun signaler i op til en måned efter et styrt. Derfor er der kun cirka tre uger at løbe på for eftersøgningsholdet.

/ritzau/