Fransk landstræner: Modstander i playoff vil ikke smile

admin

|

12/10/2013

Dagens topnyheder

Frankrig ligner en af toerne i VM-kvalifikationen, og den franske landstræner Didier Deschamps har allerede spottet, at en modstander i de eventuelle playoff-kampe kan blive Portugal eller Sverige.

For franskmændene ser lige nu ud til at blive useedet, hvis holdet ender som nummer to i gruppe I, hvor Spanien har et forspring på tre point før tirsdagens afsluttende kampe.

Deschamps har respekt for de seedede nationer i playoff-opgørene, der skal trækkes lod til efter de sidste gruppekampe. Men Frankrigs modstander skal heller ikke glæde sig for tidligt.

- At være seedet skåner dig ikke for noget, andet end at du ikke skal møde de hold, som er vurderet til at være de stærkeste.

- Men jeg tror heller ikke, at det hold, som trækker Frankrig, vil smile. Vi er ikke blandt de bedste hold i verden, men..., siger Deschamps og fuldfører ikke sætningen.

Portugals Cristiano Ronaldo har allerede sagt, at han ikke håber på at møde Frankrig i to afgørende kampe om at komme til VM i Brasilien, og respekten bliver gengældt.

- Jeg kan heller ikke sige, at jeg håber på at trække Portugal, fastslår Deschamps.

Mens Sverige - med stjerneangriberen Zlatan Ibrahimovic - er fysisk stærke, så er Portugal teknisk dygtige. Ingen af holdene er en drømmemodstander om en eventuel VM-billet.

- Der er intet, vi kan gøre for at undgå dem. Når man snakker om de to hold, så vil man snakke om Ronaldo eller "Ibra". Det er fantastiske nationer.

- Hvis begge hold er i form, så ville jeg ønske at trække det hold, som vi vil slå og eliminere. For uanset hvad, så skal vi kvalificere os, siger Deschamps.

De otte bedste toere skal spille playoff-kampe om at komme til VM. Der trækkes lod til playoff-kampene 21. oktober i schweiziske Zürich, og opgørene spilles 15. november og fire dage senere.

/ritzau/