Fransk specialenhed kiksede gidselaktion

Det var franske specialstyrker, der natten til lørdag forgæves forsøgte at befri Denis Allex, som har siddet fanget, siden han blev bortført af den militante islamiske bevægelse al-Shabaab i 2009.

Gidslet blev med stor sandsynlighed dræbt af gidseltagerne i forbindelse med aktionen, som blev udført af DGSE, der er den del af den franske efterretningstjeneste, som opererer internationalt.

- Med henblik på uforsonligheden fra terroristerne, som har nægtet at forhandle i tre et halvt år og som har holdt Denis Allex fanget under umenneskelige forhold, blev det planlagt at iværksætte en operation.

- Under angrebet brød der kampe ud. Denis Allex blev dræbt af sine kidnappere, lyder det i udtalelsen fra forsvarsministeriet.

Der er fortsat usikkerhed om, hvorvidt en eller to franske soldater mistede livet ved angrebet. 17 militante skal ifølge ministeriet være dræbt.

- Soldaterne kom ind det sted, hvor Allex blev holdt fanget, og de mødte stor modstand med det samme.

- Alt peger på, at Denis Allex ulykkeligvis blev dræbt af sine gidseltagere, siger Frankrigs forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian

Sammenstødet skete, da franske styrker angreb en base, der er styret af den militante islamistiske bevægelse al-Shabaab.

Den islamiske bevægelse har dog en anden version af historien. Den melder, at flere franske soldater blev dræbt, at en fransk soldat er taget til fange, og at gidslet fortsat lever.

- Den sårede franske soldat sidder nu fanget hos de hellige krigere, og Allex er fortsat i sikkerhed og langt væk fra det sted, hvor kampene foregik, melder al-Shabaab.

Gruppen siger også, at kampene varede i 45 minutter, og den advarer Frankrig om, at aktionen kommer til at få "bitre konsekvenser".

De franske soldater blev sendt ned på jorden fra flere helikoptere for at redde Denis Allex.

Ifølge øjenvidner blev der brugt fire militærhelikoptere under aktionen i Bula Mareer, som ligger et stykke fra hovedstaden Mogadishu. Andre melder om, at tre civile også mistede livet ved angrebet.

Denis Allex blev taget til fange i 2009, og han har siden været holdt som gidsel. Han blev bortført sammen med en kollega, men kollegaen havde held til at flygte.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip