Franske fagforeninger kalder til mere vrede mod regering

admin

424 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

Flere franske fagforeninger opfordrer deres medlemmer til at "fortsætte og optrappe" protester mod en upopulær arbejdsmarkedsreform, som i perioder har lammet flere sektorer i landet.

Foreningerne har udsendt en fælles erklæring i et forsøg på at lægge pres på præsident Francois Hollandes socialdemokratiske regering.

Modstanden mod regeringens reform har ført til, at dele af den offentlige transport har været bremset af strejker, og mange tankstationer er løbet tør for benzin.

Også strejker på landets atomkraftværker har medført reduktion i elproduktionen.

I et radiointerview med BFMTV og RMC torsdag kom premierminister Manuel Valls med en antydning af, at regeringen var klar til at ændre indhold i lovpakken og "finde forbedringer".

Regeringschefen afviste direkte adspurgt, at man kan holde en folkeafstemning om lovpakken.

Samtidig langede han ud efter "konservatisme" både på højrefløjen og venstrefløjen.

- Dette er en ændring. Jeg ser konservatisme til venstre og til højre. Men det er min rolle at føre os videre, sagde Manuel Valls.

Politiet har haft travlt med at fjerne blokader ved forskellige virksomheder, og det arbejde vil ifølge premierministeren fortsætte.

Flere gange de seneste måneder har protesterne ført til voldsomme sammenstød mellem demonstranter og politi med sårede til følge.

/ritzau/AFP