Franske medier: Sarkozy bryder tavsheden onsdag aften

Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy kommer onsdag aften med en udtalelse i forbindelse med en sag, hvor han er sigtet for korruption. Det rapporterer franske medier.

Sarkozy vil kommentere sagen klokken 20 på de franske tv-kanaler TF1 og Europe 1.

Den franske anklagemyndighed har indledt en officiel efterforskning af, hvorvidt Sarkozy har gjort sig skyldig i bestikkelse og i at have forsøgt at påvirke efterforskningen af en anden korruptionssag, hvor han selv var blandt de mistænkte.

Hele tirsdagen og ud på natten til onsdag var Nicolas Sarkozy til afhøring hos politiet i 15 timer, der ifølge nyhedsbureauet AFP fandt sted på en politistation i en forstad til Paris. Herefter blev han løsladt.

Hvis den konservative ekspræsident bliver kendt skyldig, risikerer han op til 10 års fængsel.

Det er første gang, at et tidligere statsoverhoved i Frankrig er blevet tilbageholdt af politiet. Men det er anden gang, siden Sarkozy mistede sin præsidentpost, at han bliver efterforsket for ulovligheder.

Sagen fra 2007 drejer sig om, at Sarkozy med hjælp fra sin advokat, Thierry Herzog, skal have forsøgt at forpurre politiets efterforskning i en sag, der kunne have sendt den tidligere præsident bag tremmer.

Blandt andet mener efterforskerne, at den 59-årige franskmand skal have forsøgt at lokke fortrolige informationer ud af en dommer.

Samtidig skal Sarkozy være blevet tippet om, at hans telefon blev aflyttet af politiet i et forsøg på at finde ud af, om hans valgkampagne i 2007 blev finansieret af den tidligere libyske diktator Muammar Gaddafi.

Onsdag slog den nuværende socialistiske præsident François Hollande fast, at Nicolas Sarkozy er "uskyldig, indtil det modsatte er bevist." Samtidig sagde Hollandes premierminister, Manuel Valls, at "sagen er alvorlig, og at ingen er hævet over loven".

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip