Franske politikere stemmer om anerkendelse af Palæstina

28. november skal de franske politikere stemme om, hvorvidt de anerkender Palæstina som en selvstændig stat, oplyser en kilde i det franske parlamentet.

Det er Socialistpartiet, der har stillet forslaget, og partiet presser regeringen til hurtigt at anerkende Palæstina som en selvstændig stat.

Afstemningen er ikke bindende, men har høj symbolsk værdi. Senest har det britiske parlament anerkendt staten Palæstina i en lignede afstemning, men det er ikke regeringens officielle politik.

Sverige derimod har taget skridtet fuldt ud og anerkender Palæstina, hvilket blev kritiseret af både Israel og USA.

I et uddrag til Socialistpartiets forslaget står der, "at Underhuset i parlamentet inviterer den franske regering til at bruge anerkendelsen som et middel mod en endelig løsning på konflikten".

- Frankrig vil selvfølgelig anerkende staten Palæstina på et tidspunkt, sagde den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, lørdag til AFP.

- Spørgsmålet er hvornår og hvordan. En anerkendelse skal være brugbar i forhold til at bryde den stillestående konflikt og bidrage til en endelig løsning på konflikten i Mellemøsten, fortsatte han.

Det palæstinensiske selvstyrer vurderer, at 134 lande har anerkendt, at Palæstina er en selvstændig stat.

Danmark har foreløbig afvist at anerkende staten Palæstina.

- Vi glæder os til at kunne anerkende Palæstina som stat, men det er svært at gøre det, før vi ved, om staten har nogen som helst mulighed for at eksistere, sagde udenrigsminister Martin Lidegaard (R) i begyndelsen af oktober.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip