Franskmænd er hotte: Riis vil købe en til Tinkoff-Saxo

Årtiers krise for fransk cykelsport er tilsyneladende forbi, og trikolorens helte er igen populære, også blandt de udenlandske hold.

Tinkoff-Saxo er et af de hold, som er på udkig efter en fransk rytter, afslører manager Bjarne Riis.

- Det er absolut noget, jeg er på udkig efter. Jeg har talt med Oleg Tinkov om, at vi rigtig gerne vil have en franskmand, siger Riis.

Den aktuelle stilling i Tour de France ligner noget fra første halvdel af forrige århundrede med to franskmænd i top-tre, Thibaut Pinot og Jean-Christophe Peraud.

Ikke siden 1997 er en fransk rytter sluttet på podiet i Paris.

- Jeg synes, at de er blevet bedre. De har været nede i nogle år, og jeg tror, at de har kørt holdene forkert. De er blevet bedre til at træne, siger Riis.

- Jeg har også arbejdet med franskmænd, og jeg har haft franske sportsdirektører stort set altid, så gennem dem har jeg haft en kommunikation og hørt til, hvordan det går.

For nylig sagde Skys manager, David Brailsford, at han var på udkig efter en fransk rytter. Riis har været det længe, men det er ikke nemt.

- Men nogle gange er det så uhyre kompliceret, fordi de franske hold altid vil give de franske ryttere en vildt høj løn for at blive, og samtidig er der i Frankrig det sociale sikkerhedsnet, som de ikke vil undvære. Det gør det vanskeligt, siger Riis.

Helst vil den danske manager skrive kontrakt med et ungt talent.

- Men tit er de helt unge svære at få fat i, fordi de bliver stagiaire på de franske hold. Det kan være, at det lykkes en dag.

Budgetmæssigt er de franske hold ifølge Bjarne Riis skruet sammen på den måde, at stjernerne typisk kan tjene flere penge, end hvis de valgte et udenlandsk hold, mens resten af pladserne er fyldt op med ryttere på et relativt lavt niveau.

Riis bekræfter, at Tinkoff-Saxo har været i dialog omkring en fransk rytter, men det er tvivlsomt, om det lykkes at hente ham i år.

- Jeg tror, at det bliver svært, for vi har ikke rigtig plads længere, siger Riis.

/ritzau/

 

Dagens Gossip