Franskmænd skal kunne handle om søndagen

Regeringen i Paris har udtænkt en række tiltag, som skal fyre op under økonomien.

Blandt andet kommer der forslag om, at butikker skal holde åbent om søndagen, og desuden vil regeringen gøre arbejdsmarkedet mere fleksibelt på flere områder.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som har set forslagene.

Det ventes, at forslagene bliver offentliggjort i december. De synes ikke at gå så vidt, som nogle politikere har krævet, men omvendt synes de at gå vidt nok til at vække vrede i flere kredse i det parlamentariske flertal bag præsident François Hollande.

Forslagene siger, at forretninger skal have lov til at holde åbent 12 søndage om året. I dag er det kun fem.

Der skal også være mere fleksibilitet, når det gælder indkøbsmuligheder i turistområder, som længe har set sultent på mulighederne i den britiske hovedstad, London, hvor turister kan købe sig fattige hver dag hele ugen.

Store forretninger har erklæret, at de nuværende regler tilhører en anden tidsalder, mens fagforbund har råbt vagt i gevær og talt om beskyttelse af de ansattes rettigheder, hvis der skal holdes åbent flere søndage.

Småbutikker har udtrykt frygt for at blive kvalt.

Der er også lovforslag på vej om reformer af ejendomsmarkedet og også arbejdsmarkedet, hvor der skal sættes mere fart i den juridiske behandling af tvister.

I dag kan det nogle gange tage op til to år i arbejdsretten, men nu skal der sættes en tidsgrænse på tre måneder.

Regeringen håber, at reformerne kan sparke gang i tiltrængt vækst i økonomien, der plages af stilstand og høj arbejdsløshed.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip