Fredericias vælgere vil have mindre personfnidder

Skrevet af admin

|

19/11/2013

Dagens topnyheder

Børnene leger i skolegården, mens køen til valglokalet i gymnastiksalen på Skjoldborgskolen vokser sig længere og længere.

Også i Fredericia er borgerne tirsdag til kommunalvalg. Og efter et år med stor politisk uro i kommunen er der brug for at få ryddet op på rådhuset, lyder det enstemmigt fra vælgerne, der i en lind strøm forlader skolen efter en tur gennem stemmeboksene.

- Jeg håber, at de bliver så kloge på rådhuset efter valget, at de begynder at gå efter bolden og ikke manden, siger 55-årige Jan Andersen.

På lige fod med de øvrige vælgere, som Ritzau har talt med, har den politiske uro ikke rokket ved hans stemme.

Sidste efterår kom byens daværende Venstre-borgmester, Thomas Banke, for alvor i vælten, da regnskabsrod og et misbrug af morfin havnede på landets avisforsider.

I januar blev Banke ekskluderet efter voldsomme interne stridigheder i Venstre. Så blev han taget til nåde. Og til sidst bad han selv om at blive fritaget fra sit medlemskab af byrådet med den begrundelse, at han var blevet udsat for hetz mod sin person.

I april da hans afløser til borgmesterposten, Kenny Bruun Olsen (V), tiltrådte stillingen, var Venstre i Fredericia splittet i to lejre.

Hele sagen har efterladt politikerne med ridser i lakken, mener 44-årige Sanne Lüth, der har boet i Fredericia i hele sit liv.

- Når der er så åbenlys uro og uenighed, har det en negativ effekt. Det skader politikernes troværdighed. Så jeg håber, at der fremover kommer mindre fokus på personerne og mere på politikken.

Fredericia er udpeget som en af de kommuner, hvor flertallet kan svinge til begge sider.

Førstegangsvælgeren Mathias Bøgebjerg på 18 år har stemt på Venstre trods uroen. Men han håber alligevel på nye toner fra rådhuset efter valget.

- Jeg synes, at Thomas Banke skal helt ud, og at Venstre skal få styr på sagerne. Det er ikke okay, det der er foregået, siger Mathias Bøgebjerg.

Ægteparret John og Bente Selmer har sat deres kryds, som de plejer. Hos dem er sagen heller ikke gået ubemærket hen.

- Jeg håber, at vores kommunalpolitikere vil holde op med at opføre sig, som var det en børnehave, siger Bente Selmer.

/ritzau/