Frederiksen: Det er afgørende at asyltal er korrekte

Justitsminister Mette Frederiksen (S) slår fast, at man selvfølgelig ikke kan ændre i allerede sagte citater, selvom de viser sig at være faktuelt forkerte.

Det er derfor, at Justitsministeriet onsdag morgen ændrede et citat fra tidligere minister Karen Hækkerup (S) tilbage til det oprindelige, selvom ministeriet mandag aften havde korrigeret hendes formulering fra den 19. september.

Den gang fastslog hun, at "størstedelen" af de syriske asylansøgere ville falde ind under en stramning af asylreglerne.

Det viste sig kun at være en tredjedel, skrev Politiken mandag aften, hvorefter man rettede formuleringen til en "væsentlig del" i den gamle pressemeddelelse.

Hvilket man så ændrede tilbage til det oprindelige tirsdag morgen, selvom man fastholder, at formuleringen "en væsentlig del" er den faktuelt korrekte.

- Det er selvfølgelig fuldstændig afgørende og nødvendigt, at tallene er faktuel korrekte.

- Men det siger samtidig sig selv, at man selvfølgelig ikke i et ministerium skal ændre i citaterne, for citaterne er jo blevet sagt. Det er to forskellige ting, siger Mette Frederiksen.

Spørgsmål: Ved du, hvorfor man sagde "størstedelen", da man udsendte pressemeddelelsen?

- Nej, det kender jeg ikke baggrunden for. Men det er ikke rigtigt. Det er en væsentlig del, men ikke størsteparten, og derfor er det blevet ændret, siger hun.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip