Frederiksen fremlægger Eritrea-svar onsdag eftermiddag

I Justitsministeriet nærlæser man onsdag formiddag de supplerende oplysninger, man fik fra Udlændingestyrelsen tirsdag i den omdiskuterede sag om styrelsens udskældte rapport om forholdene i det østafrikanske land Eritrea.

Styrelsen afleverede mandag en egentlig redegørelse i sagen til justitsminister Mette Frederiksen (S), som dog affærdigede den og krævede yderligere oplysninger.

Det er dem, hun nu har fået, og som bliver offentliggjort senere onsdag.

- Vi er i gang med at kigge på den, og vi regner med at offentliggøre den i eftermiddag, siger justitsminister Mette Frederiksen i forbindelse med et samråd onsdag morgen i undervisningsudvalget. Torsdag morgen er hun kaldt i samråd om Eritrea-sagen.

Hun har frem til offentliggørelsen af de supplerende oplysninger senere onsdag ikke yderligere kommentarer til sagen.

Frederiksen har blandt andet efterlyst svar på, hvorfor styrelsen har anvendt en anden opbygning end i tidligere, lignende rapporter, og hvilken betydning det har haft for brugen af kilder.

Derudover har hun efterlyst, at Udlændingestyrelsen forholder sig til, om den har forsøgt at tegne et bestemt billede af forholdene i Eritrea.

Rapporten har fået kritik for at tegne et forkert billede af forholdene i Eritrea i forhold til, hvornår man kan sende asylsøgere hjem.

I år er der kommet cirka 2200 asylsøgere fra Eritrea. Sidste år var tallet 98.

/ritzau/

 

Dagens Gossip