Frederiksen undersøger hadprædikanters indtog i Danmark

Danmark skal være et lukket land for de udenlandske radikale prædikanter, som rejser til landet for at prædike om had og hellig krig.

Det mener flere partier på Christiansborg, og justitsminister Mette Frederiksen (S) siger nu, at hun vil kigge på området med henblik på at dæmme op for forkyndernes indtog i Danmark.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg til fulde deler ønsket om at forhindre, at udenlandske ekstremistiske prædikanter indrejser i Danmark.

- Jeg har derfor bedt myndighederne om hurtigst muligt at overveje, hvad vi kan gøre for at undgå, at sådanne personer får adgang til Danmark, skriver justitsministeren i et svar til Folketingets Retsudvalg.

Religiøse forkyndere kommer eksempelvis til Danmark på turistvisum, og mange rejser rundt i Europa og holder foredrag i menigheder.

Justitsministerens udmelding vækker glæde hos formanden for retsudvalget, Karina Lorentzen (SF).

- Det er svært at se gode grunde til, at de skal komme her og holde hof, hvis vi kan undgå det.

- Når man har domme for ekstremisme med i bagagen, må der være en klar grænse for, hvem vi lukker ind. Det her handler ikke om religionsfrihed, men om at stoppe radikalisering, siger Karina Lorentzen.

Tidligere har det været fremme, at Tyskland og Frankrig angiveligt skulle afvise religiøse ekstremister ved grænsen, men det er ikke helt rigtigt, lyder det ifølge ministerens svar.

Hverken Tyskland eller Frankrig har en liste over "ekstremistiske forkyndere", men i Tyskland gør man brug af såkaldte "alarmer".

- Der anvendes dog "alarmer" med det formål at nægte visse tredjelandsstatsborgere, som falder under kategorien "ekstremistiske forkyndere", indrejse i Tyskland, lyder det.

I Frankrig forbydes tredjelandsstatsborgere, som ikke har lovligt ophold i en anden EU-medlemsstat.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip