Fredsbevarende FN-soldat dræbt af granat i Libanon

En fredsbevarende FN-soldat har onsdag mistet livet under kampe mellem Hizbollah og Israels militær i grænseområdet mellem Israel og Libanon, siger FN.

- Vi kan bekræfte, at et medlem af den fredsbevarende styrke Unifil blev dræbt, siger FN-talsmanden Andrea Tennet, som tilføjer, at den dræbtes nationalitet vil blive offentliggjort senere.

Kampene begyndte, da en israelsk militærkolonne blev beskudt og ramt af et panserværnsmissil nær den israelsk-libanesiske grænse.

Det fik Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, til at sige, at Israel er parat til at slå hårdt igen på ethvert angreb.

- Israels reaktion på Hizbollahs angreb vil blive hård, siger Netanyahu.

Fire soldater blev såret ved angrebet, siger militære kilder i Israel.

Efter Hizbollah-angrebet sendte det israelske militær over en halv snes granater ind over grænsen til Libanon.

Der var rapporter om, at en israelsk soldat skulle være taget som gidsel i forbindelse med kampene, men det afvises af den israelske hær.

Angrebet mod de israelske soldater kom åbenbart fra en grænselandsby.

- Quneitra-martyrer fra Hizbollah slog til mod en israelsk militærkolonne, hedder det i en erklæring fra gruppen, som siger, at flere soldater er blevet dræbt eller såret.

Hizbollahs tv-station Al-Manar siger, at ni israelske militærkøretøjer blev beskadiget ved angrebet i grænseområdet mellem Israel og Libanon.

Israelske helikoptere er sat ind i området, og der skal være iværksat en undersøgelse for at få fastslået, om der er gjort forsøg på at bortføre en israelsk soldat.

Det sydlige Libanon er kendt for at være højborg for den shiamuslimske Hizbollah-bevægelse, der senest var i krig med Israel i 2006.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip