Fremtidens fjernvarme i Aabenraa

En stor varmebeholder troner frem, på den mudrede byggeplads uden for Aabenraa, i Sønderjylland, hvor et topmoderne fjernvarmeanlæg, er ved at tage form.

Det bliver varme fra afbrænding af flis og hurtigvoksende energipil, som fra starten af 2013 vil sikre varme stuer til beboerne i Aabenraa, når Enstedværket bliver taget ud af drift. Det skriver mynewsdesk.com idag.

Det er Tjæreborg Industri, som står for byggeriet af det nye anlæg, der kan producere op til 720 MW i døgnet.

- Vores byggerier er resultatet af en målrettet udvikling, hvor vi har specialiseret os særligt i både anlæg og nettet til fjernvarme. Den store erfaring medfører, at vi ved, hvordan alle faser og installationer skal indrettes bedst muligt, så alle slipper for hovsaløsninger, siger Carsten Holm Sørensen, afdelingsleder i Tjæreborg Industri.

Når anlægget står færdigt, kan de to fliskedler ved maksimal produktion levere 30 megawatt i timen. Det kræver sin flis, når anlægget skal køre for fuld blæs, og en del af byggeriet er netop indrettet til at huse de godt 140 vognlæs flis og energipil, som en fuld produktion kræver. Anlægget vil brænde 10-16 vognlæs i døgnet, 

 

Dagens Gossip