Frikendt læge: Dna-sag har været stor belastning

En 40-årig læge er fredag frikendt i den opsigtvækkende sag om dna-fusk i en faderskabssag, som har været belastende for lægen og hans familie.

Det oplyser den frikendte læge til Ritzau efter at have været tiltalt for at hjælpe med en urigtig lægeerklæring om, at en 39-årig læge var for syg til at få taget dna-prøve.

- Sagen har været en stor belastning for mig og min familie. Nu vil jeg lægge denne ubehagelige oplevelse bag mig og fokusere på min familie og min lægegerning, skriver den 40-årige læge i en mail, hvorefter han har bekræftet sin identitet overfor Ritzau.

- Jeg er rigtig glad for, at denne sag nu er overstået. Som ventet er jeg blevet pure frifundet, skriver han.

Den 39-årige dømte læge skulle bruge en lægeerklæring til at undgå en dna-prøve på Rigshospitalet, så han i stedet kunne benytte en tredje læge - som han kendte - til at tage prøven.

På den måde forfalskede den 39-årige dna-prøven, så han undgik at blive ikendt faderskabet til et barn.

Den 39-årige læge er fredag idømt otte måneders ubetinget fængsel for bedrageri.

- Retten har således fundet, at anklagemyndigheden har løftet bevisbyrden for, at han har haft til forsæt at forsøge at unddrage sig faderskabet og betaling af børnepenge, og at han i den forbindelse har gjort brug af dna-prøver vedrørende en anden ukendt person, hedder det i dommen.

Advokat for den 39-årige læge er overrasket over dommen.

- Min klient og jeg skal nu have mulighed for at gennemgå dommen grundigt sammen. Herefter vil vi drøfte spørgsmålet om anke, skriver advokat Peter Trudsø i en sms til Ritzau.

De to andre læger blev frikendt.

Retten mener ikke, at der er bevis for, at "de pågældende havde haft forsæt til at medvirke til bedrageri eller i øvrigt til at begå forbrydelse i offentlig tjeneste eller vedrørende bevismidler".

Det gælder "uanset den uhensigtsmæssige og letsindige fremgangsmåde ved udfærdigelse af lægeerklæringen og dna-prøvetagningerne", oplyser retten.

De tre læger har nægtet sig skyldige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip