Frit lejde: Politiet skovler våben ind

Skrevet af Lotte Sørensen

11 år siden

|

07/06/2013

Dagens topnyheder

50 rifler, 14 pistoler, fem sværd og to maskinpistoler.

Det er blot nogle af de våben, som Syd- og Sønderjyllands Politi har fået indleveret i denne uge. I alt har politikredsen samlet ca. 200 våben ind.

- Man kan godt blive forbavset over, at der stadig dukker så mange våben op, men vi ser også i forbindelse med vores efterforskning, at rigtigt mange har ting og sager liggende på lofter og i kældre, siger politiinspektør Svend Erik Larsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Hele juni måned er der frit lejde i hele landet, hvor man kan aflevere sine ulovlige våben til poltiiet uden at blive retsforfulgt.

Følg Dagens.dk på facebook - klik her og vær med

Også i Københavns Politi er folk flittige til at skille sig af med deres våben, Her er det blevet til 116 våben, en del ammunition og lidt sprængstof.

- Vi er i Københavns Politi godt tilfredse med det afleverede antal våben og andre farlige materialer, men vi opfordrer fortsat alle til at aflevere ulovlige våben til politiet i frit lejde perioden, siger vicepolitikommissær Hans Sinding.

Vil aflevere sprængstof, håndgranater eller lignende, skal man dog ringe til politiet først, så de kan vurdere, om det er sikkert nok at transportere.