Froome får baghjul af Nibali: Håbede på bedre start

Syv sekunder dårligere end den forsvarende Tour de France-vinder Vincenzo Nibali. Men otte sekunder bedre end Alberto Contador og 11 hurtigere end Nairo Quintana.

Medfavoritten Chris Froome (Sky) fik ikke skabt det forspring til alle sine konkurrenter, som han havde håbet på årets første Tour de France-etape, men briten kan godt leve med tiden 15,46 minutter, der rakte til en 39.-plads efter de 13,8 kilometer.

- Jeg havde håbet på en bedre start. Men klassementrytterne leverede tider, der var tæt på hinanden, og der er virkelig ikke meget forskel i øjeblikket, siger Chris Froome efter at være kommet tilbage til holdbussen, hvor hundreder af fans ventede.

- Hvis nogen på forhånd havde tilbudt mig at slutte mellem Nibali og Contador, havde jeg taget imod det. Vejret var en stor faktor, for det var meget, meget varmt. Det led alle under. Men det er trods alt langt bedre, end hvis det havde været møgvejr.

Rohan Dennis (BMC) var suveræn på enkeltstarten, som australieren vandt med fem sekunder foran favoritten Tony Martin (Etixx-Quick-Step).

Dennis kører altså i den gule førertrøje, når feltet søndag skal ud på anden etape, der er 166 kilometer lang og pandekageflad.

/ritzau/

Dagens Gossip