Froome har øjnene rettet mod Contador i Touren

Skrevet af admin

05/06/2015

Dagens topnyheder

I sidste års Tour de France måtte de to storfavoritter, Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Chris Froome (sky) udgå efter styrt, og det udnyttede italieneren Vincenzo Nibala til at snuppe en sikker sejr.

Nu jagter Froome og Contador igen Tour-sejren, og ifølge briten er det spanieren, der udgør den største trussel mod hans drøm om at vinde.

- Han (Contador, red.) har et fremragende Grand Tour-generalieblad. Jeg kan ikke afskrive ryttere som Vincenzo Nibali, Nairo Quintana eller Alejandro Valverde, men Contador hæver sig over dem. Han er modstanderen, som skal besejres, siger Froome til Daily Telegraph.

Nibali, Quintana og Valverde vil givetvis gøre alt for at modbevise Froomes påstand, men det vil blive duellen mellem Tinkoff-Saxo-kaptajnen og Sky-kaptajnen, der vil stjæle overskrifterne i optakten til løbet.

Det er de to, som har fået påklistret favoritværdigheden, og Froome ser frem til en gedigen rivalisering i bjergene.

- Vi hader ikke hinanden. Når det kommer til Grand Tours, tror jeg, vi begge ønsker et godt løb. Vi vil udfordre hinanden igen og igen, for at en af os til sidst kan sige: "Vi var bedre", lyder det fra Froome.

Briten vandt Tour de France i overbevisende stil i 2013 - blandt andet ved at knuse Contador, men ved offentliggørelsen af årets rute udtrykte han klar irritation over, at der kun skal køres 13,8 enkeltstartskilometer i år.

Dermed har de mindre bjergfolk som for eksempel Nairo Quintana større muligheder i det samlede klassement.

Alberto Contador kommer med en dugfrisk Giro d'Italia-sejr i ryggen, ligesom han i sidste års Vuelta a España satte Froome til vægs og snuppede sejren.

/ritzau/