Frygtede hjemmerøveri: Skød mand gennem lukket dør

Frygten for en indbrudstyv eller en hjemmerøver fik natten til lørdag en 66-årig mand til at affyre et skud gennem en lukket dør i sit hus.

Skuddet ramte en 26-årig mand, der blev livsfarligt såret.

Episoden fandt sted kort før klokken 02 på Ravnsnæsvej i Birkerød nord for København, men først lørdag ved middagstid valgte politiet at fortælle offentligheden om skyderiet.

- Manden hører først en puslen ved sin carport og senere i baghaven, og han frygter, at der er tale om en indbrudstyv eller en hjemmerøver, fortæller Steffen Østergaard, der er vagtchef ved Nordsjællands Politi til Ritzau.

Beboeren i huset har jagttegn og dermed lov til at have et jagtgevær, som han henter.

- Da han så hører, at det igen pusler ved en kælderdør, og han ser en profil udenfor, så affyrer han et skud gennem døren, forklarer vagtchefen.

Efter at have skudt ringer den 66-årige 112, og både politi og ambulance er hurtigt på stedet.

Den 26-årige mand er ramt i højre side og bliver livsfarligt såret bragt til Rigshospitalet, hvor lægerne ifølge politiet lørdag har meldt ham udenfor livsfare.

Offeret bor i Helsinge, og politiet ved endnu lørdag ved middagstid ikke, hvad han lavede ved huset i Birkerød.

- Vi ved ikke præcist, hvorfor han var ved huset. Vi er ved at finde frem til hans familie og hans arbejdsgiver blandt andet for at finde ud af, om han har været til julefrokost i området, siger Steffen Østergaard.

Ifølge ekstrabladet.dk havde den 26-årige stærkt berusede mand forud for skyderiet banket på døren hos andre beboere i området.

Den 66-årige er sigtet for drabsforsøg og fremstilles senere lørdag i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip