Frygtløse revystjerner spidder prins og Løkke

admin

424 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

Årets udgave af Tivoli Revyen har tænkt sig at gå lige til kanten. Både vores statsminister og prins Henrik kommer nemlig under kærlig behandling af skuespillerne Sofie Stougaard og Henrik Koefoed, og de tager ikke særlige hensyn til, at "ofrene" er en kongelig og en regeringsleder.

- Jeg synes, at Lars Løkke har været god til at træde en hel befolkning over tæerne, så derfor tror jeg godt, han kan overleve en revytekst, der spidder ham lidt, siger Sofie Stougaard.

Hun føler sig stadig ny i revygenren, da det "kun" er hendes fjerde revy, men til gengæld har forfatterne mange års erfaring med at skrive numre, hvor offentlige personer bliver grillet. Og det giver skuespillerne ro til at skyde bolden i mål, når nummeret skal fremføres på scenen.

- Vi stoler på, at forfatterne og instruktøren kender grænserne for, hvor langt man kan gå. Især, når det er et nulevende menneske, forklarer Sofie Stougaard.

Henrik Koefoed, som er kendt for at gå lige til grænsen i "Ørkenens Sønner", skal til sommer give den som den nyligt pensionerede prins Henrik, der nyder friheden på sit vinslot. Heller ikke her bliver der lagt fingre imellem.

- Jeg har ikke nogen betænkeligheder ved at spille en kongelig. Jeg synes, at min udgave af prins Henrik bliver lavet på en kærlig måde, og i virkeligheden er han jo sjov og gemytlig, siger Henrik Koefoed.

Skuespilleren fortæller, at der er en særlig grund til, at nerverne ikke er så slemme.

Sidste år var regentparret nemlig blandt publikum til et show med Ørkenens Sønner, hvori skuespiller Asger Reher citerede dronningens kendte irettesættelse af en journalist: "Jeg tror ikke, at vi har gået i skole sammen, så vi er vist ikke dus."

- Vi kunne se, at dronningen og prins Henrik havde en fest med, at vi brugte den sætning, så det er jo et godt tegn, fortæller skuespilleren.

Tivoli Revyen har premiere i Glassalen den 2. juni og har shows til og med den 16. juli. Årets revyhold består af Niels Olsen, Mads Knarreborg, Henrik Koefoed, Bodil Jørgensen og Sofie Stougaard.

/ritzau/FOKUS