FTF: Mudderkast giver ingen dagpengeløsning

Der skal findes en midlertidig løsning på dagpengeproblematikken, og så er det ligegyldigt, hvem der står bag, og hvordan den bliver indrettet. Bare den virker.

Det fastslår formanden for FTF, Bente Sorgenfrey, som er frontfigur for mere end 80 forskellige fagforbund med næsten en halv million medlemmer.

- Jeg er ligeglad med, hvem der laver løsningerne, men når der kastes så meget mudder, som det skete i går (tirsdag, red.), så kommer vi til at stå så langt fra hinanden, at det ikke lykkes at redde de her mennesker, siger hun til Ritzau og pointerer:

- Det må man samle kræfterne om at få løst i stedet for at prøve at fiske stemmer.

Meldingen kommer på dagen, hvor en gruppe fra fagbevægelsens top mødes med den socialdemokratiske folketingsgruppe for at diskutere de seneste ugers slagsmål om dagpengesystemet.

Tirsdag gentog statsminister Helle Thorning-Schmidt og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, at regeringen ikke ønsker at ændre på dagpengeperioden, så længe en nyligt nedsat kommission arbejder på anbefalinger til et nyt system.

Den tålmodighed har man ikke hos SF og Enhedslisten, som kræver øjeblikkelig handling.

Bente Sorgenfrey sidder selv i dagpengekommissionen, men hun mener også, at der skal handles, inden arbejdet er færdigt med udgangen af 2015.

- Mit ønskekrav er, at man midlertidigt halverer eller i hvert fald forbedrer genoptjeningskravet. Men jeg kan godt mærke, at det er svært at komme igennem med, og så må man se på andre løsninger, siger formanden.

Hun peger på en forlængelse af de midlertidige ydelser, som regeringen har indført i løbet af de seneste år, som en mulighed.

Bente Sorgenfrey har også bragt tanken om en konjunkturafhængig dagpengeperiode, som Dansk Folkeparti nu har gjort sig til talsmand for, i spil i dagpengekommissionen, men det er dog ingen perfekt løsning, påpeger hun.

- Med den lave ledighed, vi har nu, så er det ikke sikkert, det havde reddet de mennesker, der nu er i en svær situation, konstaterer hun.

/ritzau/