FTF vil have dagpenge med i finansloven

Der er behov for bedre hjælp til ledige, der er faldet ud af dagpengesystemet - både på kort og lidt længere sigt.

Det mener hovedorganisationen FTF, der konkret foreslår en hurtig indsats, der skal vedtages i forbindelse med finansloven og en mere gennemgribende reform efter dagpengekommissionen. Noget som regeringen dog på forhånd har afvist.

- Det nuværende system har så store ulemper, at vi ikke kan vente til efter dagpengekommissionen med at gøre noget, siger FTF's formand, Bente Sorgenfrey, i en pressemeddelelse.

- Folketinget kan gøre noget allerede nu. Der bør ses på genoptjeningskravet og sikres, at de midlertidige ordninger varer indtil, der er vedtaget et bedre dagpengesystem.

FTF har en række konkrete forslag til ændringer af dagpengesystemet:

* Arbejdsmarkedsydelsen, der i dag er under udfasning frem mod 2016, skal forlænges indtil en ny dagpengereform er trådt i kraft.

* Ledige, der er faldet ud og er på arbejdsmarkedsydelse svarende til 60 eller 80 pct. af dagpengene, skal kunne arbejde mere uden modregning.

* Kommunerne skal have bedre muligheder for at give behovsbestemte ydelser også mere end en enkelt gang til personer og familier, der er hårdt truet økonomisk som konsekvens af udfald fra dagpengesystemet.

* Ledige, der er faldet ud af dagpengesystemet, skal have bedre mulighed for at få aktive tilbud om jobtræning, uddannelse, jobrotation mv.

* Genoptjeningskravet skal sænkes. På FTF-området vil 700 ud af 3000 af de ledige, der er faldet ud, kunne komme tilbage til systemet, hvis kravet sænkes til 26 uger arbejde inden for tre år i stedet for som nu 52 uger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip