"Fucking Flink" ghetto

Skrevet af Elo Christoffersen

|

06/08/2013

Dagens topnyheder

Skovparken er stadig på ghettolisten og med nyhedsoverskrifter som ”Optræk til ballade i Skovparken” og ”Frygten breder sig blandt beboerne i Skovparken”, men Skovparken er mere end det.

Det mener Kolding Billedskole og Bramdrup skole, der har inviteret Lars Andreas Petersen til deres workshop, der skal sprede et flinkt budskab og inkludere nye brugere i det kulturelle rum i Kolding.

Workshoppen får besøg af 24 unge, der går i 8. klasse på Bramdrup skole og bor i området omkring Skovparken. Lars A.P. vil give de unge en peptalk om at være flinke ved folk, man kender og ikke kender. Derefter hjælper Billedskolen deltagerne med at sprede de flinke budskaber med hotel dørskilte, der skal sættes op rundt i området.

- Deltagerne skal være vores allesammens ’flinkhedsambassadører’. De skal vise vejen og opfordre os til at passe på hinanden, siger workshoppens leder, Liv Grud Vestbjerg, fra Kolding Billedskole.

Idémageren Lars A.P. står bag flinkhedsrevolutionen ”Fucking Flink”, der har til formål at få folk til at være venlige mod hinanden og se det ”flinke” i tilværelsen. Han har blandt andet skrevet bogen ’Fucking Flink’ og stiftet Facebook-gruppen med samme navn, der har over 165.000 likes.

- Skovparken/Skovvejen har en tendens til at blive en isoleret plet i byen, hvor resten af byens borgere ikke kommer, og det er synd, når der er så mange gode kræfter gemt i området, siger Rikke Winther Revsholm, der er tovholder på projektet.

Workshoppen finder sted den 12 og 13. august. Deltagerene vil efterfølgende sammen med billedskolen sprede budskabet til forbipasserende ved Sankt Nicolai kirke til Kulturnatten den 23. august.