Fugledrab forhindres af 90’er-hårelastikker

Scrunchien er vendt tilbage fra 90’erne. Den farverige hårelastik kan dog andet end at sikre hestehalen på toppen af hovedet - den kan også redde fugleliv, skriver mashable.com.

Det er forskere fra Murdoch University i Australien, der har fundet ud af, at det kendte stykke tilbehør, relanceret som et “anti-rovdyrs-halsbånd” af den amerikanske organisation Birdsbesafe, kan beskytte naturens fugle mod huskattens skarpe kløer.

De kom frem til, at det farverige stykke stof kunne reducere antallet af dræbte dyr med 54 pct.

Læs også: Efterlysning: Vil du strikke uldne trøjer til nødstedte pingviner?

Ph.d.-studerende ved Murdoch University Catherine Hall ledede undersøgelsen af 114 huskatte over to år med tre forskellige farver halsbånd - rød, gul og regnbuefarvet. Studiet konkluderede, at fuglene reagerede hurtigere på de røde og de forskelligfarvede halsbånd. Dyr med nedsat evne til at se farver fik dog ikke megen hjælp af det fashionable tilbehør.

- De virker bedst for katteejere, hvis katte fanger mange fugle og firben og enten ikke fanger mange mus og rotter, eller hvis ejere er ligeglade med, om de fanger mus og rotter, siger Catherine Hall.

Vil du beskytte havens fugleliv mod dit kælne rovdyr, bør du altså investere i et stort rødt halsbånd til den firbenede ven. Det betyder dog også, at der nok ikke bliver dræbt lige så mange mus på matriklen.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip