Fuglsang: Nibalis sejr er et godt tegn

Når Astanas holdkaptajn, Vincenzo Nibali, mandag kører i den gule førertrøje på 3. etape af Tour de France, er det resultatet af god forberedelse.

Det kasakhiske mandskab var nemlig helt på det rene med, hvilke udfordringer der ventede på søndagens 2. etape, hvor Nibali triumferede efter en flot solokørsel på de sidste to kilometer.

- Vi var rigtig godt forberedt på denne etape. Vi var for et par dage siden ude for at gennemkøre de hårdeste punkter på ruten, siger Astanas danske rytter, Jakob Fuglsang.

Han spillede selv en fremtrædende rolle i løbets afgørelse, da han to gange forsøgte at slippe væk fra feltet.

Det lykkedes ikke, men Fuglsang aggressive kørsel skabte plads til Nibalis afgørende fremstød.

- Det eneste, der er skidt, er, at vi fik den gule trøje. Nu kommer vi til at arbejde ekstra i de kommende dage for at forsvare den, siger Fuglsang med et skævt smil.

Vincenzo Nibali er på forhånd vurderet som outsider i det samlede klassement, hvor Chris Froome og Alberto Contador er de store favoritter.

- Nibali har været stærk på det sidste. Det så man blandt andet i Criterium du Dauphine. Men etapen i dag var ikke en bjergetape, så man kan ikke sige, at han er stærkere end Froome og Contador alene på grund af sejren i dag. Men det var et rigtig godt fingerpeg, siger Jakob Fuglsang.

Mandagens 3. etape byder på 155 flade kilometer til London.

/ritzau/

 

Dagens Gossip