Fuglsang opgiver plan A: Nibali virker mentalt knækket

Astanas kaptajn og forsvarende Tour-vinder Vincenzo Nibali virker slet ikke som en mand, der kan spille en rolle i toppen af dette års udgave af det franske etapeløb.

Det konstaterer en ærgerlig holdkammerat Jakob Fuglsang, efter at Nibali tabte 4.25 minutter til suveræne Chris Froome på Tourens første bjergetape.

- Jeg tror, at plan A er gået i vasken nu. Det er ærgerligt og irriterende, for det var Vincenzo, vi har satset hele butikken på, siger Jakob Fuglsang.

- Det var ikke det, vi havde håbet på. Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Det virkede, som om han slet ikke havde noget at køre med, da han først faldt fra. Han virkede også mentalt knækket, lyder det fra Fuglsang.

På et tidspunkt så man danskeren kommunikere og sende fagter mod sin hårdt prøvede kaptajn.

- Jeg forsøgte på at opildne ham og sagde til ham, at han skulle bide tænderne sammen og blive ved. Men der var tilsyneladende ikke noget at give af, forklarer Fuglsang.

Kort efter fik Fuglsang lov til at forlade Nibali, så han kunne forsøge at minimere sit eget tidstab.

- Jeg var okay kørende, og jeg fik at vide, at hvis jeg havde noget at køre med, så skulle jeg bare køre. Der var stadig langt til mål, og vi kunne ikke komme tilbage. Det var et forsøg på at få mig placeret et eller andet sted i klassementet, siger Jakob Fuglsang.

Danskeren kom i mål et minut og 16 sekunder før sin kaptajn på en 13. plads. Samme placering indtager han nu i klassementet, hvor Nibali er nummer 10.

/ritzau/

 

Dagens Gossip