Fuld russer sejler cementtanker på grund ved Læsø

En cypriotisk cementtanker kom tirsdag aften ud af kurs og stødte på grund vest for Læsø. Der gik adskillige timer, inden besætningen kontaktede myndighederne og bad om assistance. Muligvis fordi kaptajnen viste sig at være beruset, da politiet kom om bord.

- Skibet gik på grund 22.41, og vi blev alarmeret 01.47. Jeg kunne forestille mig, at de har forsøgt at komme fri ved egen kraft, siger Carsten Kjær, vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Skibet "Cemfjord" havde lastet 2100 ton cement i Aalborg og var på vej mod Goole i det østlige England, da det gik galt.

En spiritusprøve af skibets russiske kaptajn viser, at han havde en promille på over 1,0. Grænsen til søs er den samme som for bilister, 0,5 promille. Kaptajnen er anholdt, oplyser Nordjyllands Politi.

Søværnets Operative Kommando (SOK) har sendt et miljøskib til området. Der er tidligt onsdag morgen ikke observeret nogen form for forurening eller udslip fra cementtankeren. En slæbebåd ventes i løbet af onsdagen at trække cementtankeren fri.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip