Fuld russer sejler cementtanker på grund ved Læsø

30/07/2014 07:39

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En cypriotisk cementtanker kom tirsdag aften ud af kurs og stødte på grund vest for Læsø. Der gik adskillige timer, inden besætningen kontaktede myndighederne og bad om assistance. Muligvis fordi kaptajnen viste sig at være beruset, da politiet kom om bord.

- Skibet gik på grund 22.41, og vi blev alarmeret 01.47. Jeg kunne forestille mig, at de har forsøgt at komme fri ved egen kraft, siger Carsten Kjær, vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Skibet "Cemfjord" havde lastet 2100 ton cement i Aalborg og var på vej mod Goole i det østlige England, da det gik galt.

En spiritusprøve af skibets russiske kaptajn viser, at han havde en promille på over 1,0. Grænsen til søs er den samme som for bilister, 0,5 promille. Kaptajnen er anholdt, oplyser Nordjyllands Politi.

Søværnets Operative Kommando (SOK) har sendt et miljøskib til området. Der er tidligt onsdag morgen ikke observeret nogen form for forurening eller udslip fra cementtankeren. En slæbebåd ventes i løbet af onsdagen at trække cementtankeren fri.

/ritzau/