Fup-mails i omløb: "Hjælp, jeg er blevet syg i udlandet"

Sidste sommer var der spammails i omløb, hvor modtageren blev bedt om at hjælpe en ven i nød.

Mails af samme type prøver nu at lokke penge ud af folk.

En af dem, som er blevet hacket, er Poul-Erik Hansen fra Esbjerg. Intetanende har hans mail-adresse sendt en bøn ud til hans venner om at sende ham penge, fordi han "er blevet syg i udlandet".

Læs også: Sådan gennemskuer du fupmails

"Jeg tog en tur til London, Storbritannien og havde min taske stjålet med indeholdende mit pas, kontanter og kreditkort fra mig. Ambassaden er indforstået og villig til at hjælpe ved at lade mig flyve uden mit pas, men jeg mangler at betale for en billet samt bosætte hotelregninger. Derfor kontaktede jeg min bank angående et nyt kreditkort som uden det er jeg desværre forhindret i at få adgang til midler. Men der vil går 5 arbejdsdage inden jeg får adgang til midler på min konto fra Storbritannien. Jeg har derfor brug for dig til at låne mig 1600 Britiske pund til at sortere mig ud af denne knibe, og beløbet bliver betalt tilbage så snart jeg vender tilbage fra Storbritannien. Western Union er den hurtigste måde at modtage de penge. Jeg afventer dit svar. Mvh Poul-Erik," står der i mailene.

Læs også: Politiet advarer mod fupmail: Svindlere slår plat på velgørenhed

Men det er altså ikke esbjergenseren, der har sendt dem.

- Sagen er anmeldt til banken og vil også blive politianmeldt, oplyser Poul-Erik Hansen til Dagens.dk, som har gjort, hvad han kunne efterfølgende for at advare venner og familie.

 

 

Dagens Gossip