Fynsk sexkrænker vil ikke finde sig i dom: Manden i den røde bil anker forvaringsdom

Skrevet af admin

|

03/12/2014

Dagens topnyheder

Den 41-årige mand, der i sidste måned blev idømt forvaring ved Retten i Odense for overgreb på to små piger, besiddelse af børneporno og ulovlige sprængstoffer, anker både skyld og straf til landsretten, oplyser anklager ved Fyns Politi, Lenette Skak, til TV2 Fyn.

Claus Jensen har erkendt overgreb mod pigerne. Ikke desto mindre krævede han at blive fri for straf på grund af utilregnelighed i gerningsøjeblikket grundet psykose.

Mandens forsvarsadvokat, Linda Christensen, siger til TV 2:

- Efter længere tids drøftelser med min klient har vi besluttet at få landsrettens vurdering af, hvor straffen skal ligge i en sådan sag, siger hun.

Pigerne, som var 10 og 11 år, samlede manden med nogle ugers mellemrum op i sin røde Opel Astra, og han har forklaret til politiet, at han filmede pigerne, mens han forgreb sig på dem i bilen.

Det afviste han dog under retssagen.

Overgrebene skete i efteråret 2012, og i otte måneder jagtede politiet forgæves "Manden i den røde bil". Omkring 400 mænd på Fyn måtte afgive dna-prøver, men ingen af dem matchede den dna, som gerningsmanden havde afsat på pigerne.

Kun ved et tilfælde blev Claus Jensen alias Nis Bekker Hansen - han har skiftet navn i forbindelse med sagen - afsløret, da der udbrød brand i hans lejlighed i Odense. I lejligheden viste der sig at være masser af sprængstoffer, og manden blev derfor anholdt.

Senere viste det sig, at hans dna-profil var identisk med dna'et fra gerningsstedet, og han blev derfor sigtet og siden tiltalt for overgrebene.

Politiet fandt ud af, at manden angiveligt også stod bag et voldtægtsforsøg på en britisk studerende i Odense, og man afslørede en garage, som ifølge politiet skulle bruges til indespærring af fremtidige voldtægtsofre.

/ritzau/