Fyrede stjerner kan tilgive træners rolle i konflikt

Badmintonstjernerne Kamilla Rytter Juhl, Christinna Pedersen, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen har fortsat tillid til landstræner Lars Uhre, hvis de på et tidspunkt får lov til at repræsentere Danmark igen.

Fredag blev de fem spillere "fyret" af Badminton Danmark bare en måned før hold-VM, Sudirman Cup, på grund af en sponsorkonflikt.

Badminton Danmark har til turneringen indgået en aftale med småkageproducenten Danisa vel vidende, at de fem stjerner havde en personlig sponsoraftale med den konkurrerende producent Kjeldsen Cookies.

Mandag kunne Ekstra Bladet så fortælle, at det er landstræner Lars Uhre, som har formidlet kontakten mellem Danisa og Badminton Danmark.

Selv om Lars Uhre har spillet en rolle i det igangværende badmintondrama, så kan spillerne godt se sig selv arbejde sammen med landstræneren i fremtiden.

- Vi har gennem længere tid vidst, at landstræneren har været en del af det her. Det er ikke ny information for os, siger Kamilla Rytter Juhl.

- Hvis vi skulle til en turnering, så vil vi have det ok med at blive coachet af Lars Uhre.

- Personligt kan vi godt lide Lars Uhre, så det skal vi nok få løst, hvis vi vender tilbage til forbundet, siger doublestjernen.

Rent juridisk har Badminton Danmark retten på sin side, da badmintonforbundet gennem Spillerforeningen har indgået en kollektiv aftale. Den betyder, at forbundet kan gå indgå sponsorater på vegne af landsholdsspillerne.

Sagen kan dog hurtigt få konsekvenser for Badminton Denmark, der risikerer at få skåret i den økonomiske støtte fra Team Danmark, hvis man ikke overholder de sportslige målsætninger.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip